"Kup si raději polarizační, jsou lepší." Pravda, to rozhodně jsou, ale co polarizační brýle vlastně umí a v čem jsou oproti běžným tedy lepší?

Co umí?

 

Polarizační brýle jsou velkým pomocníkem nejen pro milovníky vodních sportů, ale také pro řidiče a kohokoliv, koho trápí při slunných dnech únava očí. Oproti běžným slunečním brýlím totiž odfiltrují nepříjemné odlesky, např. od vody nebo mokré vozovky, mnohem méně ovlivňují věrnost barev a lépe přes ně uvidíte detaily. Díky tomu, že přes ně nemusíte mhouřit oči, snižují jejich únavu a při jasných slunných dnech vám zpříjemní vodní radovánky i cesty autem za dobrodružstvím.


- odfiltrují odlesky

- věrnější vidění barev

- lepší vidění kontrastů

- snížení únavy očí

- pohodlí pro oči při jasných dnech

- ideální pro řidiče a k vodě

Nezapomeňte ale, že samotný polarizační filtr vás neochrání před nebezpečným UV záření. Vždy proto koukejte, že jsou brýle vybavené také UV filtrem, nejlépe UV 400, jako například u našich polarizačních brýlí.


Roby Noo slunce blog

 

Jak to funguje?

 

Když světlo dopadá na povrch, odráží se všemi různými směry. To je problém například na vodní hladině, ze které nás pak odlesky jejího povrchu nepříjemně oslňují. Světlo odražené horizontálně jsou právě tyto rušivé odlesky. Světlo, které se odráží vertikálně naopak pomáhá vidět kontrasty a barvy jasně.

 

Polarizační filtr umí absorbovat odražené paprsky v horizontálním směru a propouští světlo jen vertikálně. To znamená, že právě tyto rušivé odlesky, které můžou z jízdy autem na mokré vozovce udělat peklo, dokážou odfiltrovat a propustí jen tu část světla, kterou chceme. Výsledkem je pak ostřejší, detailnější obraz bez oslňování a celkově pohodlnější koukání, jakmile vykoukne sluníčko.

 

 Untitled Design (9) (kopie 3)

 

Mrkněte na polarizační brýle v naší nabídce Roby Noo. Nejen, že s nimi uvidíte svět hezčí, ale díky jejich designu a zpracování oslníte své okolí narozdíl od odlesků na silnici v tom pozitivním slova smyslu.

 

Nenechte se oslnit, oslňte vy!

Zpět do obchodu